Onderwerpen

woensdag 4 september 2013

Overleef de onderwijsinspectie!Bij uitgeverij Boom verscheen zojuist een boek met bovenstaande titel van de auteurs Thijs Radersma en Henk van der Weijden.


Het is een informerend, relativerend, bemoedigend en bovenal handig boek.Prof. dr. Luc Stevens slaat in het voorwoord de spijker op z'n kop: ‘Dit boek is een deskundig boek van insiders met een visie, een boek dat directeuren en leraren een hart onder de riem kan steken. Het ademt de sfeer van een beminnelijke gids die in vriendelijkheid en vertrouwen niets over het hoofd ziet.’

Zo besteedt het boek in Hoofdstuk 5 uitgebreid aandacht aan het fenomeen ‘Toetsen en testen in het basisonderwijs’. Samen met de andere plekken in het boek waar het onderwerp aandacht krijgt, bijvoorbeeld bij ‘Veelgestelde vragen’, worden er ruim veertig bladzijden (van de 232) ingeruimd voor alle informatie die men zich rond dit onderwerp voor kan stellen. De auteurs geven daarbij blijk van een grote kennis van zaken. Ook de antwoorden bij ‘Veelgestelde vragen’  zijn deskundig en … geruststellend.


Het zal u niet verbazen dat ik dit boek van harte aanbeveel! 

Een overzicht van de inhoud van het betreffende hoofdstuk: